Aangepaste werkwijze wegens corona

Het aantal coronastijgingen in België stijgt weer fors. Bij Certimed passen we dan ook onze werkwijze aan. Vanaf zaterdag 1 augustus 2020 voeren we geen fysieke controles meer uit voor attesten waarbij uw werknemer zijn of haar woonst niet mag verlaten. Hiervoor kunt u wel een telefonisch consult laten uitvoeren door de controlearts. Vermeld daarom zeker de contactgegevens van de medewerker bij uw aanvraag.

Hoe verloopt een telefonisch contact praktisch?

U kunt de controle nog steeds aanvragen via mail of de klantenzone met vermelding van het gsm-nummer en mailadres van het personeelslid. Indien mogelijk geeft u ook de naam en het telefoonnummer van de behandelende arts door.

Wij brengen uw werknemer via een sms op de hoogte binnen welke uren hij of zij beschikbaar moet zijn voor het telefonische consult. De arts geeft zijn advies en bij twijfel neemt hij contact op met de behandelende arts. Indien nodig start hij een videoconsult op.

U ontvangt van ons het resultaat, met de extra vermelding dat het om een telefonisch consult gaat.

Het personeelslid krijgt een sms met het resultaat. Is een arbitrage noodzakelijk, dan kan dat via een telefonische consultatie.

Is deze procedure GDPR-proof?

Het gsm-nummer en andere informatie van uw medewerker doorgeven voor een controle is toegestaan volgens de privacywetgeving. De controlearts gebruikt die data enkel voor professionele doeleinden.

Wat met andere attesten?

Voor attesten waarbij werknemers wel hun woonst mogen verlaten, blijven we zoveel mogelijk fysieke controles uitvoeren. Onze controleartsen oordelen of de aangevraagde controle verantwoord kan plaatsvinden. We brengen u hier dan ook zo snel mogelijk van op de hoogte.

We vragen u geen controles aan te vragen bij medewerkers die vermoedelijk besmet zijn met corona. Daarnaast dringen we erop aan om bij elke aanvraag het attest mee te sturen.

Bedankt voor uw begrip voor deze bijzondere maatregelen. Hebt u vragen of opmerkingen over deze aangepaste werkwijze? Aarzel niet om ons te contacteren.